tanzania - jura og menneskerettigheder

Intro

tanzania - JUra og menneskerettigheder

Online Praktikpladser i Tanzania, et land, der anvender Commonwealth Law, er mulige med NGO’er, der leverer gratis juridisk rådgivning og uddannelse til dårligt stillede medlemmer af samfundet eller praktik i professionelle advokatfirmaer. Der er en bred vifte af specialiseringer du kan fokusere på, som menneskerettigheder, antikorruption, strafferet, civilret, ægteskabsret, handelsret, arbejds- og ansættelsesret eller arverettigheder.

Du kan beslutte, om du foretrækker at komme i praktik hos en NGO, der yder gratis juridisk støtte og juridisk uddannelse til ugunstigt stillede medlemmer af samfundet eller hos et professionelt advokatfirma.

I mange afrikanske samfund nægtes kvinder, børn, handicappede og medlemmer af minoritetsgrupper grundlæggende menneskerettigheder. De diskrimineres også, når det gælder arbejdsret, familieret, strafferet eller handelsret.

NGO’er er aktive på dette område, og udover juridisk rådgivning og uddannelse, laver de også kampagner, for eksempel i medierne, og gratis juridisk bistand og repræsentation ved domstolen for underprivilegerede medlemmer af samfundet. De støtter også indenfor fattigdomsbekæmpelse og socioøkonomisk udvikling.

Regelmæssigt forskes der på kvinders inddragelse på samfundsmæssigt og politisk niveau. Som praktikant vil du udover at udarbejde juridiske dokumenter og retsdokumenter også skrive indhold til NGO’ets websted, sociale medier og nyhedsbreve om juridiske emner og andre emner, der er relevante for målgruppen, og hjælpe med fundraising.

Er du i praktik hos et advokatfirma involverer dine opgaver hovedsageligt forberedelse/ udarbejdelse af juridiske dokumenter, udarbejdelse af udtalelse om reelle og hypotetiske sager, og drøftelse af dem med din vejleder, sammenligning af love i forskellige lande og øvelse af teknikker til undersøgelse/afhøring af vidner. Felter kan omfatte områder som strafferet, civilret, ægteskabslov, handelsret, arbejds- og ansættelsesret og arverettigheder.

Kort fortalt

Pris fra:

5.850 kr.

Alder:

16+

Kvalifikationer:

God til engelsk, høj arbejdsmoral

Varighed:

Fra 2-24 uger

start:

Året rundt

bør bookes før

Gerne mindst fire uger før

Generel information

Generel information

Hvor i Tanzania
Placeringerne finder sted virksomheder i byerne Moshi, Boma N’Gombe,Daressamalm, Arusha

Startdatoer
Hver mandag året rundt. Aftales individuelt med din supervisor. 

Varighed

1-24 uger. 

Ansøgningsfrist

Du skal gerne booke ca. 4 uger før ønsket startdato. Ønsker du at starte før, så kontakt os og vi vil undersøge muligheden for at finde en placering med kortere varsel. 

Normalt tidsplan

Der arbejdes normalt 5 dage om ugen mandag til fredag. Praktikanter fastlægger deres tidsplan med praktikvejlederen.

Hvem er du?

 • Du taler godt engelsk
 • Du interesserer dig for menneskerettigheder eller særligt for kvinders rettigheder
 • Du ønsker at få indblik i det juridiske system via samarbejder med erfarne advokater

Alder
Fra 16 år. Ingen øvre aldersgrænse.

FAGLIGT UDBYTTE

 • Lær om anvendelsen af Commonwealth Law i Tanzania

 • Lær af virkelige og hypotetiske sager og diskuter dem med erfarne advokater

 • Indsigt i menneskerettighedsspørgsmål og juridiske vanskeligheder hos underprivilegerede borgere

 • Lær om processer og forberedelser til retsmøder

 • Få indsigt i en NGO’s arbejde, inden for menneskerettigheder og kvinders rettigheder

PRAKTIK HIGHLIGHTS

– Bestem, om du vil praktisere hos en NGO, der yder juridisk støtte i forbindelse med kvinders rettigheder og generelt menneskerettigheder, eller med et advokatfirma, der er aktiv i mange juridiske specialiteter

– Som din vejleder vil du have en kvalificeret og erfaren advokat

– Få indsigt i rigtige retssager, og lær af erfarne advokater, hvordan man forbereder sig, og hvilke strategier der skal anvendes, for eksempel i tilfælde af kriminelt forsvar

– Lær om empowerment af underprivilegerede kvinder og det dårligt stillede mindretal i Tanzania

sådan foregår det

sådan foregår det

 1. Du tager en snak med ALOTTbetter, og vi finder sammen ud af, hvad dine ønsker og behov til din praktik skal være. Opfylder du minimumskravene (alder, engelskkundskaber mm), så går vi videre med din ansøgning.

 2. Du betaler depositum, sender os et CV og et motivational letter, som vi sender videre til vores partner i udlandet, og så går de i gang med at finde en passende placering.

 3. Du modtager information om praktikken, om virksomheden/organisationen og om din personlige supervisor i virksomheden. En praktik supervisor er en professionel person med erfaring, som skal sikre, at du får et fagligt udbytte af din praktik. Du betaler restbeløbet.

 4. Du modtager en kulturvideo, som du skal se. Efterfølgende vil den lokale partner (din kontaktperson i landet) tage et en-til-en digital samtale med dig, hvor du bliver forberedt på din første samtale med din personlige supervisor (i virksomheden). Her aftaler I i detaljer, hvor mange timer du skal arbejde, hvor mange timer, du har med din supervisor, og der bliver lavet en detaljeret praktikplan med dine mål.

 5. Foruden din praktik-supervisor i virksomheden/organisationen, vil du også have en ekstern kontaktperson, der kan støtte og vejlede, hvis du har brug for det.

Priser

Priser for programmet

2-4 uge  5.850 kr.
5-8 uger 6.850 kr.

 

INKLUDERET

 • Samtale med ALOTTbetter om dine ønsker og muligheder – før betalig af depositum
 • Tilpasset praktik der opfylder kravene fra din uddannelse, hvis du er studerende
 • Forberedelse med rådgivning om diverse praktiske ting, så du får mest muligt ud af din placering.
 • Samtale med din praktikvirksomhed/organisation, og udarbejdelse af individuel praktik plan
 • Fast supervisor i din praktikvirksomhed/organisation på destinationen til løbende vejledning
 • Certifikat efter fuldført praktik

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning, når vi har bekræftet at du kan deltage på programmet.

Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet. Depositummet refunderes ikke.

Depositum udgør 2000 kr. og indbetales via bankoverførsel.
Se mere her.

 

ANNULLERINGSREGLER

 • Annullering efter placering – ingen refusion
 • Depositum refunderes ikke

For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Så kontakt os og lad os sætte gang i din internationale placering!