spændende muligheder

Under Covid-19 var det pludselig ikke muligt at rejse ud til en fjern destination, og få sit internationale praktikerfaring. Det satte en stopper for mange unges praktikdrømme!

Men lige så stor ærgrelse oplevede praktikstederne ude i verden, der løbende har haft praktikanter fra udlandet. Så de måtte tænke i nye baner. 

Når man hører udtrykket Online praktik tænker mange umiddelbart på teoretiske praktikker som online marketing, databehandling, kommunikation og videre i den boldgade. Men mange af de praktiksteder, som man umiddelbart ville mene ikke kunne tage praktikanter, fordi deres opgaver er mere “hands-on”, har fundet løsninger, der gør det muligt at tage en online praktik. 

Her er nævnt et par af de mere specielle praktikker, og der kommer hele tiden flere til:

 

JAPAN

Bevarelse af den Asiatiske Sortbjørn: Det verdens-førende ”Asian Black Bear Conservation”-program i Joshinnetsu National Park i Japan giver online praktikanter chancen for at få en helt speciel indsigt i sine forskningsprojekter. Praktikanter kommunikerer med de engelsktalende projektbiologer og skriver artikler til akademiske tidsskrifter og populærvidenskabelige magasiner.

Engelskundervisning af japanske børn: Har du en lærer i maven og er du interesseret i undervisning, så er der mulighed for at blive online engelsklærer i Tokyo. Skolemiljøet er konkurrencepræget og har høje standarder, og det er vigtigt for de japanske forældre, at deres børn lærer engelsk. Her er der mulighed for at undervise børn online i engelsk men du kan også udføre fristidaktiviteter med dem, som f.eks. dans, sport, kunst og meget mere – alt sammen virtuelt!

 

NEW ZEALAND

Eventkoordinator: Der er fuld fart på events, festivaller og andre begivenheder, da landet har oplevet et meget lavt smittetryk fra Covid-19. Derfor er det muligt at få praktik i event bureauer, hos wedding planners, conference firmaer, ved festivaller osv.  

 

TANZANIA

Jura og menneskerettigheder: I Tanzania har vi mulighed for at placere i praktik i enten professionelle advokatvirksomheder eller hos NGO’er der arbejder med menneskerettigheder, antikorruption, strafferet og meget mere. 

 

INDIEN 

Journalistik og medier: Vi kan placere i online praktikpladser i indiske medier – alle engelsktalende. Lige fra aviser, magasiner, websteder, hvor du kan få brugt dine skriftlige kommunikationsevner. Der er desuden mulighed for at komme i praktik indenfor fotoredigering, grafik design, layout og digital marketing.