Den asiatiske Sortbjørn

Intro

JAPAN - den asiatiske sortbjørn

Det verdensførende ”Asian Black Bear Conservation”-program i Joshinnetsu National Park i Japan giver praktikanter chancen for at få dyb indsigt i deres forskningsprojekter via online praktik. Praktikanter kommunikerer med de engelsktalende projektbiologer, og skriver artikler til akademiske tidsskrifter og populærvidenskabelige magasiner.

Skovene i Joshinnetsu National Park omkring byen Karuizawa har en stor biodiversitet. Området er kendt for sine asiatiske sorte bjørne (Ursus thibetanus), vildsvin, japanske makaker (Snow Monkies) og flyvende egern. Især i sommermånederne besøger mange turister området, som er en berømt højlandsby.

Det sker at de asiatiske sortbjørne kommer ind i byen for at søge efter føde. Her kan de udgøre en trussel mod mennesker. Af denne grund skydes der stadig bjørne, som kommer ind i de områder, hvor mennesker bor, hvilket er med til at mindsker antallet af bjørne.

Asian Black Bear Conservation-projektet samarbejder med myndighederne for at løse konflikten mellem mennesker og dyr. Bjørne, der bor tæt på byen, bliver regelmæssigt fanget og mærket med radiobånd (batterierne skal udskiftes hvert tredje år). Hvis en bjørn kommer i nærheden af byen, kan teamet derefter nå ud med specielttrænede og meget dygtige Karealian Bear Dogs (karelske bjørnehunde) for at få bjørnen tilbage i skoven.

Projektet samarbejder med de to eneste programmer i verden med opdræt og træning af Karealian Bear Dogs. Det er også internationalt kendt for sin forskning i og omkring de asiatiske sortbjørne og andre skovdyr, såsom kæmpe flyvende egern, japanske serow (klovdyr), vildsvin og fugle, hvor der forskes i dyrenes vandring, fødesøgning og formerings mønster.

I sommermånederne tilbydes turister udendørsaktiviteter og økoturisme, som støtter finansieringen af forsknings- og bevaringsaktiviteter.

Som ekstern praktikant har du chancen for at kommunikere med de engelsktalende biologer i projektet og få indsigt i deres forskning. Du vil indsamle oplysninger fra dem og skrive artikler på dit modersmål (som udover engelsk også kunne være f.eks. fransk, spansk og kinesisk), der kan offentliggøres i akademiske tidsskrifter og populærvidenskabsmagasiner og på websteder.

Kort fortalt

Pris fra:

6.850 kr.

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Ingen formelle krav. God til engelsk.

Varighed:

Fra 4-12 uger

start:

Året rundt

bør bookes før

Gerne mindst fire uger før

Generel information

Generel information

Hvor i Japan
Praktikorganisationen holder til i Karuizawa, Japan 

Startdatoer
Hver mandag året rundt. Aftales individuelt med din supervisor. 

Varighed

4-12 uger. 

Ansøgningsfrist

Du skal gerne booke ca. 4 uger før ønsket startdato. Ønsker du at starte før, så kontakt os og vi vil undersøge muligheden for at finde en placering med kortere varsel. 

Normalt tidsplan

Mandag til fredag, undertiden i weekenden, Detaljer vil blive drøftet med vejlederen. 

Hvem er du?

 • Du er enten uddannet eller studerer et af disse områder: biologi, veterinærmedicin, miljøbeskyttelse, dyre-psykologi eller lignende. 
 • Du kan håndtere digitale medier, så du evt. kan undervise online

Alder
Fra 18 år. Ingen øvre aldersgrænse.

 

FAGLIGT UDBYTTE

 • Lær om de innovative tilgange til bevarelse af vilde dyr, herunder teknologier som radiotelemetri og fotofælder
 • Lær i dybden om asiatiske sorte bjørnes vandring og reder, forrådsvaner og andre veterinæremner.
 • Lær mere om den særlige rolle de karelske bjørnehunde (Karelean Bear dogs) har i bevarelsen af bjørnene, hundenes avl og træning
 • Lær om styring, administration og finansiering af et naturbeskyttelsesprojekt
 • Lær om andet dyreliv i de japanske skove, såsom kæmpe flyvende egern, serows, vildsvin og fugle

PRAKTIK HIGHLIGHTS

 •  
 • Projektet er kun et ud af 2 projekter i verden, der opdrætter og uddanner karelske bjørnehunde og er på forkant med bevarelse af de asiatiske sortbjørne
 • Du får adgang til dybdegående information fra primær forskning om asiatiske sorte bjørne og andet japansk skovdyr
 • Projektet står også bag naturbaseret turisme og økoturisme i Japan
 • Vær en del af et team af topspecialister inden for deres område

sådan foregår det

sådan foregår det

 1. Du tager en snak med ALOTTbetter, og vi finder sammen ud af, hvad dine ønsker og behov til din praktik skal være. Opfylder du minimumskravene (alder, engelskkundskaber mm), så går vi videre med din ansøgning.

 2. Du betaler depositum, sender os et CV og et motivational letter, som vi sender videre til vores partner i udlandet, og så går de i gang med at finde en passende placering.

 3. Du modtager information om praktikken, om virksomheden/organisationen og om din personlige supervisor i virksomheden. En praktik supervisor er en professionel person med erfaring, som skal sikre, at du får et fagligt udbytte af din praktik. Du betaler restbeløbet.

 4. Du modtager en kulturvideo, som du skal se. Efterfølgende vil den lokale partner (din kontaktperson i landet) tage et en-til-en digital samtale med dig, hvor du bliver forberedt på din første samtale med din personlige supervisor (i virksomheden). Her aftaler I i detaljer, hvor mange timer du skal arbejde, hvor mange timer, du har med din supervisor, og der bliver lavet en detaljeret praktikplan med dine mål.

 5. Foruden din praktik-supervisor i virksomheden/organisationen, vil du også have en ekstern kontaktperson, der kan støtte og vejlede, hvis du har brug for det.

Priser

Priser for programmet

1-24 uger                          6.850 kr. uanset varighed

 

INKLUDERET

 • Samtale med ALOTTbetter om dine ønsker og muligheder – før betalig af depositum
 • Tilpasset praktik der opfylder kravene fra din uddannelse, hvis du er studerende
 • Forberedelse med rådgivning om diverse praktiske ting, så du får mest muligt ud af din placering.
 • Samtale med din praktikvirksomhed/organisation, og udarbejdelse af individuel praktik plan
 • Fast supervisor i din praktikvirksomhed/organisation på destinationen til løbende vejledning
 • Certifikat efter fuldført praktik

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning, når vi har bekræftet at du kan deltage på programmet.

Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet. Depositummet refunderes ikke.

Depositum udgør 2000 kr. og indbetales via bankoverførsel.
Se mere her.

 

ANNULLERINGSREGLER

 • Annullering efter placering – ingen refusion
 • Depositum refunderes ikke

For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Så kontakt os og lad os sætte gang i din internationale placering!