Hvordan online praktikophold kan føre til fremtidige jobmuligheder

  • Får jeg en ordentlig praktikoplevelse, hvis jeg arbejder online?
  • Hvordan kan jeg passe ind i en virksomheds kultur, hvis jeg ikke faktisk er der?
  • Hvordan vil dette hjælpe mig med at finde et job i fremtiden?

Dette er meget gode spørgsmål, og vi hører dem ofte, når vi placerer praktikanter.

Måden vi arbejder på har ændret sig og vender måske aldrig tilbage til, hvordan det var før – disse spørgsmål kommer fra en før-Covid tankegang.
Organisationer og virksomheder er ikke længere kun fokuseret på den fysiske tilstedeværelse af deres medarbejdere (og praktikanter), men snarere på deres indsats, evne til at styre sin tid og til at sætte egne mål op.


I mange stillinger betyder det ikke længere noget, hvor du er, når du arbejder. Det, der betyder noget, er at du har en arbejdsplads, kommunikationsudstyr, en stærk internetforbindelse og den rigtige indstilling.

Online praktikanter, ligesom traditionelle praktikanter, kan udføre meningsfuldt arbejde for et internationalt firma og lære en masse, alt sammen fra deres eget hjem.

Vores partner i New Zealand har i mange år haft online medarbejdere, der har arbejdet fra Honolulu, Berlin, Amsterdam, Cayenne, Tauranga, Stockholm og Adelaide. De havde en ansat i Auckland, der arbejdede hjemmefra i syv år, mens hun studerede til læge – og hun var fantastisk til sit job.
De havde en digital tekstforfatter, der arbejdede online og fandt fremragende arbejdere i Indien, hvor de om aftenen stillede opgaver klar til online medarbejdere, der vågnede i deres hjemland, og hvor tidsforskellen faktisk fungerede til deres fordel, for at nå mål og deadlines.

Online er det nye normal.

Verden er ved at indse, at hjemmearbejde endda kan forbedre medarbejdernes output. Forskning viser, at produktiviteten er størst, når medarbejdere arbejder fra et behageligt miljø: en Stanford University-undersøgelse viste, at medarbejdere der arbejdede hjemmefra er 13% mere produktive og 50% mindre tilbøjelige til at opsige sit job. (Du kan læse mere her)

For at holde trit med nutidens jobmarked skal du lære også at arbejde hjemmefra. Du skal være opdateret med ny teknologi såsom Zoom, Teams, Cloud-lagring, Adgangsrettigheder, CRM’er, databasestyring, integreret e-mail, hjemmenetværkssikkerhed og meget mere.
Og så skal du være god til at styre din egen tid, samt beherske engelsk.

Da flere og flere arbejdsgivere ser fordelene i online arbejde, vil folk, der ved, hvordan man arbejder på afstand, være meget efterspurgt.
Det er her de online praktikpladser kommer ind. Hvis du tager en online praktikplads, lærer du, hvordan du lykkes i et miljø på afstand. Du lærer at lytte, arbejde selvstændigt, styre din egen tid og opfylde mål og deadlines – uvurderlige færdigheder, når du skal ud at lede efter et fuldtidsjob.

Drømmer du om et lederjob en dag? Fremtidige ledere skal kunne styre både medarbejdere der er på arbejdspladsen og de der arbejder hjemmefra, da vi må forbente at flere kommer til at arbejde mere hjemmefra – måske nogle dage i ugen.

ALOTTbetter kan finde dig et praktikophold i mange lande, f.eks. New Zealand, Australien, Afrika, Indien eller Canada i mange forskellige brancher.